Atle
Audun
Eli
Finn
Francesca
Joachim
Joakim
Karen
Kasper
Katrine & Kalle
Liz
Marius
Merete
Petter
Tiril
Vegard
Øystein

Agder
Fevennen
JapanesePod101
KoreanClass101
Perry Bible Fellowship
Sweet Spot Weekly
TreeHugger
WWWJDIC
Yoga Journal

 

nyere innlegg

Månedens kjendis januar

26.01.08

Ja, jeg vet det er litt tidlig å bestemme noe sånt allerede, men siden jeg som sagt bare sitter og strikker hele tida, er det en viss fare for at jeg glemmer det om jeg ikke poster det nå. Årets januarkjendis blir... Pappaen min! Han driver nemlig og styrer med å lage et par nye kraftverk i Kvinesdal, noe som kanskje kan være med å bidra til at bygda ikke blir det nye Springfield... Mer om saken kan dere lese her.

Tronds vekkerklokke

26.01.08

En annen nyhet som har ligget og ventet ganske lenge på å bli publisert, er den fantastiske nyheten om Tronds fantastiske nye vekkerklokke. Det var fryktelig spennende å følge utviklingen fra idé til ferdig rigg, og resultatet kan dere se her:

Nei. Det gikk visst ikke, for videoen ligger bare på Facebook... Jeg skal ta en prat med Trond, og så kommer jeg tilbake med mer info :)

Årets kjendis 2007

26.01.08

Ligger litt etter med oppdateringene her som dere ser, mye fordi jeg har lært meg å strikke. Men, fjorårets kjendis ble bestemt for lenge siden, og her har dere ham:

Min lillebror Ådne!

Grunnen til at han vinner denne gjeve tittelen, er at han vant en karikaturtegnekonkurranse i Kvinesdal i høst. Han tegna ordføreren i bygda, Odd Omland, en fyr som noen kanskje vil kjenne igjen fra Terra-saken. Jeg har dessverre ikke noe bilde å vise fram, men jeg ble veldig imponert da jeg fikk se det. Det skal også nevnes at Ådne ikke er veldig glad i kunst og håndverk, og han ble veldig overrasket da han vant...

Party! neida

26.01.08

Denne videoen har tatt veien fra Dozär-André via Joachims mobil, min mobil og Ragnars mobil til det store internettet... Enjoy. Kudos til den som finner eneren i takta på mindre enn tre forsøk - det tok meg sikkert 10 gjennomhøringer før jeg var helt sikker, og jeg har vært med å skrive låten...

Av andre Party! neida-nyheter kan jeg nevne at noen representanter fra bandet, pluss Eidsvoll, lagde Prime-Time-låt i Åre og vant hele skiten. Regner med at låten vil bli framført opptil flere ganger i framtida også.

God morgen?

13.12.07

Joachim spaca helt ut da vi snakka i telefonen her om dagen, og grunnen viste seg å være at han hadde snublet over denne vekkerklokkesida. Sjekk den ut - spesielt den soloppgangen likte jeg godt. Mange av de andre bør dere helst holde langt unna meg!

Ukas kjendis

13.12.07

I går vant mamma i Kvinesdals julekalender, så da er hun vel nærmest for lokalkjendis å regne! ;) Jeg gleder meg virkelig til å komme hjem til jul i år, og ikke bare fordi det betyr at jeg har fri...

God jul!

11.12.07

I dag har jeg vært hos Julie og Anette og bakt pepperkaker, så da passer det med en julehilsen fra Electric Eel Shock (selv om den ser ut til å være fra i fjor):


Posten

11.12.07

Hvorfor skal vi skrive under på at vi har mottatt en pakke før vi har sett at de i det hele tatt har den på postkontoret (noe de svært ofte ikke har, etter min erfaring)? Greit, de i skranka blir forferdig sure når jeg ber om å få se pakken før jeg skriver under, men hvis flere og flere ber om det, vil kanskje Posten endre rutinene sine en gang? Join the revolution... Og husk å smile, som om det er den mest naturlige ting i verden at det blir gjort i riktig rekkefølge. Det er det jo!

Her er forresten en liten kampsang: Posten ska fram av Vi Gruer Oss. Teksten ligger her.

Chuck

07.12.07

Nei, ikke ho fra Pushing Daisies, men han her:

Takk til Kasper for link! :)

Mer St. Vincent

06.12.07

Jeg oppdaget St. Vincent da hun plutselig var support for Sufjan Stevens da han spilte i Oslo i fjor høst. Da sto hun helt alene på scenen med to micer, gitar, flere dingser å trampe på, og et piano - ca sånn som hun gjør her i "My Lips Are Red":

Det er sånn jeg liker henne best, men det er også verdt å sjekke ut hvordan denne og flere låter høres ut i en annen setting, på MySpace-sida hennes.

Speiderjul

03.12.07

St. Vincent har klart å lage video som har både speidergreier, julegreier og gaffing! Låten heter forresten "Jesus Saves, I Spend".


Frankly, Dear!

13.11.07

For de av dere som vil mimre enda mer om helga som var, går det an å sjekke ut sida til labelen til både Drain the Blood og Dozärne - Frankly, Dear! Sida deres har ikke så mye info ennå, men det kommer nok mer etter hvert. I mellomtida kan dere kose dere med MySpace-sida, her ligger det både musikk og bittelitt bilder. Svartsyn (et av de andre banda til Jan Rune i DtB) og So Turn Me On Dead Man hører også hjemme på Frankly, Dear!, og kanskje det blir en konsert med alle banda en gang. Det har jeg fryktelig lyst til i hvert fall.

Joachimbursdag!

12.11.07

Denne helga har vært den beste på utrolig lenge! Fredag spilte Drain the Blood på Pias sammen med Dozärne fra Lillestrøm (eller helvete, alt ettersom), og lørdag var det fest for Joachim i Sweet Spot med konserter og masse moro. Både Party! neida og Rutehefter og reisegaranti hadde debutkonsertene sine denne kvelden, og etterpå spilte Drain the Blood og Dozärne en gang til. Litt (egentlig veldig) slitsomt å spille to konserter på to dager i tillegg til all rigginga, ryddinga og bekymringene om hva naboene ville synes om den høye lyden, men alt gikk veldig bra. Søndag kveld satte vi oss ned og så Hard Candy (se den, men ikke les på baksida av coveret først) og slappa av, det var deeeilig (selv om filmen var litt ekkel, og jeg satt og moste hånda til Joachim store deler av tida)! Nå er det tilbake til sånn vanlig skoleliv igjen, men vi skal nok spille flere konserter før året er omme - plata er jo snart ferdig trykka, og sånt må feires.

Takk til Dozärne som kjørte helt hit og tilbake (og som ikke lot seg stoppe av snøkaos og kø på Berkåk), takk til alle som hjalp til å rigge opp og ned og fram og tilbake, takk til Joachim som foreslo å ha konsert på bursdagen sin, takk til alle som kom - og ikke fullt så stor takk til de som kibba ølen bandene fikk for å spille, og den som stakk av i mine sko og tydeligvis ikke har merka det ennå... Jeg savner dem.

Ukas kjendis

22.10.07

Kanskje jeg finner en ny kjendis hver uke, kanskje ikke. Forrige uke vant uansett Trondheims FpU-leder Anders - kanskje bedre kjent som kjøkkendele-Anders - denne tittelen. Etter å ha kommet med forslag om døgnåpen alkoholservering, dukka han plutselig opp i både Stavangeravisen, P4, Adressa, og nå også på denne sida!

Radio... kanskje mest for meg selv

22.10.07

Først må jeg innrømme at jeg ikke har sovet siden forrige post... Dette kan bli en spennende dag. I natt har jeg lest pensum samtidig som Joachim, på hver vår side av byen (motivasjonsgreie), og så har jeg sosa en del på nettet og bl.a. hørt på denne last.fm-kanalen. Nå stapper jeg den inn på sida mi, så blir den lettere å finne neste gang jeg trenger den. Hvis noen av dere lurer på hvem Biffy Clyro er - bandet jeg liker best i verden, men som ingen andre har hørt om - kan dere høre dem her.

Herlig ny serie

21.10.07

Dette har vært nok en daff og deilig helg. Ekstra deilig ble den da Joachim viste meg første episode av en ny ABC-serie: Pushing Daisies. Jeg ble umiddelbart sugd inn i den fargerike eventyrverdenen historien utspiller seg i, og jeg har stor respekt for den eller de som kom opp med idéen om å lage en serie med en hovedperson som kan vekke døde til live bare ved å ta på dem. Det er selvfølgelig en del andre "naturlover" som også gjør seg gjeldende i denne sammenhengen, men jeg vil ikke røpe for mye - mye av fascinasjonen min skyldes nok at seriens univers var så overraskende. Mer om serien kan dere finne her, men jeg vil nesten anbefale dere å se en episode før dere besøker sida. Nå må jeg bare finne en måte å holde ut fram til natt til torsdag, når neste episode kommer ut...

Pakistanske zombier

19.10.07

Jeg fikk nettopp høre at den pakistanske zombiefilmen Hell's Ground skulle vises på Film fra Sør! Jeg kastet meg over laptopen for å se om festivalen tilfeldigvis er neste helg, da jeg er i Oslo, men den er ferdig for lengst. Surt. Pakistanske zombier er noe jeg verken har sett eller hørt om før, men det frister. Takk til Joachim for et godt tips; kanskje den dukker opp på den lokale bensinstasjonen etter hvert...

Electric Eel Shock!

19.10.07

I går fikk jeg melding av Ragnar om at Electric Eel Shock snart er tilbake i Trondheim! De spiller på Blæst 30. oktober, og jeg håper det ikke koster så altfor mange penger... De av dere som ikke aner hvem jeg snakker om, bør se dette klippet:

Jeg så dem på Samfundet tidligere i år, og da fikk jeg også kjøpt tidenes t-skjorte! Double peace (og noiafinger)! Og ja, de er selvfølgelig japanere.

Flere sløve dager

18.10.07

Mens Joachim satt opptatt med å redigere ukas Sweet Spot Weekly, tok jeg turen til Kasper og Tor Erik for å spise middag og sløve. Der fant jeg Amund sittende foran TVen og spille Wii; samme spillet vi lekte med for to uker siden. Folka som bor der må snart bli gærne i hodet av musikken... Spillet heter Rayman Raving Rabbids, og er visstnok litt mer kjent enn jeg trodde - jeg trodde det var et tilfeldig billigspill Amund hadde plukka opp på en eller annen bensinstasjon. Da jeg kom hjem igjen, fant jeg disse småspillene på nettet ("Game Zone" i bunnen av sida), men de viser på ingen måte hvor gøy spillet er på Wii. Spesielt gøy ble det da Kasper fant en sånn svær sugekoppdings i skapet sitt...

Høstaktiviteter...

14.10.07

Nå som det er kaldt og surt ute, og jeg i tillegg går rundt og er sløv og syk, har jeg klart å gjenopplive en gammel avhengighet: Jeg er tilbake foran TVen. Hos Joachim ser jeg How I Met Your Mother og Weeds på en temmelig stor og flat TV, og hjemme hos meg selv ser jeg House og Buffy på en liten PC-skjerm. TVen min er like stor som PC-skjermen, eller egentlig litt mindre, så da blir det sånn. Når jeg henger med småsøsknene mine i ferier og sånn, ser vi Supernatural; når jeg ikke har mer House eller Buffy en dag av en eller annen grunn, ser jeg Grey's, Heroes eller Tiger & Dragon, og når jeg spiser middag i Sweet Spot blir det gjerne et par episoder Arrested Development. Hm... Jeg begynte jo også å se Six Feet Under for en stund siden, men så tok jeg så lang pause at jeg helt glemte av det. Ja, og Dexter har begynt igjen!

Egentlig er dette bare en unnskyldning for å poste en link til en fantastisk How I Met Your Mother-relatert side: Slap Countdown. Fantastisk. OK da, så må du kanskje ha sett serien for å ha noe utbytte av sida... Se den. Se den.

Regn

11.10.07

Man skjønner man har kjørt mye bil i det siste når man ser ut vinduet på hybelen og skal til å skru på vindusviskerne...

Hjemmeyoga

21.09.07

Dessverre konfererte ikke lærerne mine med yogalærerne mine da de satte opp møteplanen for oss lærerstudenter, så plutselig gikk hele "være flink og dra på yoga to ganger i uka"-planen min i vasken før den egentlig hadde starta. Men da jeg kom hjem etter slitsom skoledag og antinoiamiddag&film hos Øystein i går, hadde mitt etterlengtede abonnement på Yoga Journal plutselig begynt å virke! Et inspirerende blad lå og venta på meg, og det skulle ikke mer til for å gi meg en ny plan: Trene yoga hjemme, hver eneste dag om jeg har muligheten til det (dvs. om jeg i det hele tatt er hjemme den dagen). I tillegg er det mye hjelp i de timeslange instruksjonsvideoene fra Yoga Today - helt gratis, og ny episode tilgjengelig hver dag! Jeg går gjerne litt lei av å gjøre den samme ashtanga-serien hver uke på treningstimene på Dragvoll og Gløshaugen, men her får jeg den variasjonen jeg trenger - og innimellom presenterer de en spennende form for yoga som f.eks. kundalini (som jeg har blitt fryktelig glad i, men helst driver med når jeg er helt alene - dere som har prøvd "rapid breath of fire" skjønner kanskje hvorfor). Ellers prøver jeg å være flink og drikke masse forskjellig te i stedet for å spise godteri, og så videre og så videre... Spørs hvor lenge dette prosjektet mitt varer, men det er hvertfall en fin måte å få dagene til å gå mens Joachim er i Oslo. Joachim - du kan jo prøve å oppmuntre meg til å fortsette selv om du snart er tilbake her i byen!

Skoleblues

17.09.07

I morgen skal jeg lære prøvekaninene mine å spille blues, og jeg vurderte et kvart sekund å bruke bluesen jeg og venninnene mine skrev på ungdomsskolen som eksempel, før jeg skjønte at det kanskje ville virke mot sin hensikt:

Vi er fem jenter som skal skrive en blues
Vi er fem jenter som skal skrive en blues
Men vi vil mye, mye heller
Spise boller og drikke brus

Vi syns at skolen er noe skikkelig dritt
Vi syns at skolen er noe skikkelig dritt

Siste del av andre strofe har jeg dessverre glemt, men jeg kan jo prøve å overbevise meg selv om at den gikk sånn ca sånn:

Å nei, vi bare, bare tulla
Vi elsker skolen, svart på hvitt

Håpløst rim, men det var alt jeg rakk for nå. Skal nemlig møte resten av Drain the Blood og prøve å gjøre ferdig coveret til EPen... Og drikke te.

Bursdagsgave!

13.09.07

Det er noen dager siden jeg hadde bursdag, men fine gaver må man gjerne vente litt lenge på. Det var definitivt verdt det. Joachim bestilte denne herlige zombie-survival-trøya fra Threadless.com, hele trykket kan dere se her. Så om noen av dere kommer ut for noen kjipe zombier og trenger gode råd i en fart, er det bare å løpe bort til meg og titte på puppene mine en liten stund. Jeg anbefaler også boka "The Zombie Survival Guide" av Max Brooks, for de av dere som ikke er helt komfortable med å stå og stirre.

Drain the Blood

07.09.07

Når jeg først er inne på bandprat, er det naturlig å nevne at bandet jeg spiller i nå, Drain the Blood, snart er klare for å gi ut EPen "Life and Death". En smakebit fra den kan dere finne her: Security in Silence. Ellers har vi sider både på MySpace og Urørt. Neste konsert blir nok releasepartyet, men det er ikke helt bestemt når og hvor det skal finne sted ennå. Jeg kommer selvfølgelig tilbake med mer info senere - med forbehold om at jeg glemmer helt av at jeg har laga denne sida og slutter å oppdatere den...

Add Water

07.09.07

Første gjenoppliving er utført, og den gamle Add Water-sida er oppe igjen. E-mailen det er linka til er slettet av Hotmail for lenge siden, gjesteboka er også på mystisk vis forsvunnet, men sida har fortsatt mange godbiter å by på. Det finnes bl.a. bilder av meg med kort svart hår, biografier om alle i bandet, fan art (fantastiske tegninger!), en liten samling mer eller mindre utdaterte linker, og ikke minst den berømte fanklubben. Fanklubben er stort sett et resultat av mitt iherdige arbeid med å skaffe medlemmer (metoder nevnes ikke her), og inneholder store mengder svada skrevet av folk mange av dere sikkert kjenner hvis dere kjenner meg. Ah, for ikke å glemme gigografien, der man kan lese rimelig detaljerte historier om så godt som alle konsertene Add Water spilte. Det var tider det...

Sweet Spot Weekly

07.09.07

Joachim, Magnar og Martin har starta filmpodcast! Den er fryktelig morsom (hvertfall for meg som kjenner gutta) og interessant (hvertfall for meg som liker film), og dere burde virkelig sjekke den ut. På sida deres skjer det ikke så fryktelig mye spennende helt ennå, men det finnes hvertfall en link til den nyeste podcasten. Ellers står det mer om dem på Filmbyen, og dere kan abonnere på podcasten gjennom iTunes ved å klikke her.

Ny side

07.09.07

Yes, da har jeg rydda opp på alle serverne jeg har hatt ting liggende på, så nå kan jeg starte på nytt! Ja, jeg er fullt klar over at ting ikke er borte fra internetten selv om jeg har sletta dem, men jeg liker synet av tomme public-mapper. Det er nesten som å flytte inn i en ny leilighet, og siden jeg nå har holdt meg i ro i ca 8 måneder (ikke heelt rekord, men likevel), føles det godt å flytte inn et nytt sted på en annen måte. Foreløpig har jeg tatt med meg bakgrunnsfargen fra den gamle sida (den som het Blå), og etter hvert vil det også dukke opp andre godbiter derfra. Jeg gidder ikke å skrive at jeg skal prøve å bli flinkere til å oppdatere, for sånne løfter holder uansett ikke lenge. Jeg oppdaterer når jeg føler for det. Nemlig. Kos dere!